Potraviny a výživa - Parta

Střední školy a odborná učiliště » Potravinářství » Parta

Cena:187.00

Učebnice je určena žákům prvního až třetího ročníku odborných učilišť učebního oboru Kuchařské práce. Učební text podává ucelený přehled o základních surovinách potřebných pro přípravu jídel anápojů. Je členěn v souladu s platnými učebními osnovami a poskytuje základní vědomosti z nauky o výživě. Podává základní informace o složení potravin a významu jednotlivých složek a surovin pro výživu člověka. Učebnice obsahuje kapitoly nazvané Brambory, Zelenina, Ovoce, Vejce, Tuky, Cukr, Nápoje, Jatečné maso a dále specifikuje jednotlivé druhy masa. V závěru textu je žák informován ozásadách správné výživy, různých názorech na výživu, pravidlech hygieny a systému dietní výživy.
Formát A4, 116 stran, dvoubarevný a čtyřbarevný tisk, barevná obálka, vazba brožovaná, 3. vydání.